Steppen met gids

Uw gids brengt de historie tot leven.

Uw gids brengt de historie tot leven.

Steppen door Amersfoort wordt nog boeiender als haar historie tot leven komt. In samenwerking met Amersfoortse Gidsen of Gilde Amersfoort kunnen we u een unieke rondleiding laten beleven. Uw persoonlijke gids kent de geschiedenis als geen ander en neemt u mee in een reis door de tijd. Want alle historische locaties hebben een verhaal. Denk maar aan het ontstaan van de Muurhuizen, de unieke verdedigingswerken met haar zorgvuldig gerestaureerde poorten. Of het in volledig originele staat verkerende grachtenstelsel, uniek in Nederland.

Ga op pelgrimstocht.

Ook op religieus gebied is Amersfoort bijzonder: eeuwenlang kwamen pelgrims  er, op zoek naar genezing of genade. Anderen kwamen voor zaken, want hier vond je de beste brouwerijen en tabaksteelt. Beroemde personen als Van Oldenbarnevelt en Mondriaan lieten hier hun sporen achter. Uw gids maakt uw uitje in Amersfoort tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Steppen met gids: kies uit meerdere routes.

U kunt zelf beslissen welke route uw voorkeur heeft. Kies uit één van de schitterende routes door of rondom één van de best bewaard gebleven middeleeuwse vestingsteden van Nederland. Voor een tocht door de tijd van 2 uur betaalt u slechts € 90,- voor een gezelschap van maximaal 15 personen (exclusief stephuur). Uiteraard kunt u onderweg verpozen op één van de talloze terrasjes die Amersfoort rijk is. Reserveer op tijd, want het aantal gidsen om te steppen met gids is beperkt en de belangstelling groot!

Terug