Mooiste routes op de step

Kies de leukste routes op de step

Route 1: de Binnenstadroute.

Een deel van de verdigingswal tijdens de routes op de step

Een deel van de veredigingswal

Een historische steptocht van 6 km en één van de populairste routes. Binnen de vestingmuur, met – uniek voor Nederland – nog niet gedempte originele grachten. Veel boeiende onderwerpen worden besproken, maar soms is gewoon steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes en trapjesgeveltjes ook heel ontspannend. Even kijken, genieten van wat in de loop der eeuwen is opgebouwd en bewaard gebleven.

Ga ook eens binnen in de verrassende musea. Gewoon winkelen in de moderne winkels in de historische straten. En eindig de dag met een verkoelend drankje op één van de gezellige pleinen of een diner in één van de vele gezellige restaurants.

Route 2: de Singelroute.

lekker steppen in prachtig Amersfpoort

Amersfoort is een onontdekte parel.

Deze route van ong. 10 km voert u rondom het historische centrum over de hele lengte van het in oude glorie herstelde Zocher plantsoen. In de stad is dit één van de iets langere routes.

U komt langs de vernieuwde Eemhaven, maakt een aantal afdalingen bij de Monnickendam en in het park Randenbroek. Sportieve, spannende, lommerrijke route en populair bij de kids! Nu met gratis letterspel en estafette in het park voor meer plezier tijdens verjaardagsfeestjes.

Steproute 3: de Soesterduinenroute

Heerlijk steppen in het groen.

Heerlijk steppen in het groen.

U stept een prachtige route (ong. 15 km) langs één van de mooiste zandverstuivingen van Nederland, genietend van de boslucht op een schitterend fietspad, slingerend door het bos.

De rustplek én keerpunt is Brasserie “de Lange Duinen”. Sinds kort is hier een sfeervol Oostenrijks chalet met een terras. Hier kunt u gezellig lunchen op het sfeervolle terras aan de rand van het bos.

Steproute 4: de spannende puzzelroute

De puzzelroute is een leuk dagje uit.

Spannende momenten tijdens de puzzeltocht.

Dit jaar kan je genieten van een nieuwe route: de puzzelroute. Je verdeelt je deelnemers in meerdere groepen. Elke groep vertrekt 5 minuten na de andere en krijgt een vragenlijst mee. Aan de hand van bezienswaardigheden onderweg beantwoorden jullie alle vragen. Bij meer dan 10 deelnemers een fraaie eerste prijs gratis.

De historische binnenstad van Amersfoort is relatief klein, daardoor kan je alle bezienswaardigheden per step bereiken. Op de step heb je bovendien het voordeel van “voetgangersstatus”. De mooiste plekjes zijn toegankelijker én u ziet meer dan op de fiets.  Afstand: ong. 6 km. Ook te boeken met een gastvrije ontvangst bij “De Corner” met de lekkerste koffie en ambachtelijke appeltaart (meerprijs: € 5,-).

Steproute 5: de Amersfoortse brouwerijenroute.

Geniet van routes met proeverij bij de 3 Ringen voor vrijgezellenfeest.

Geniet van een rondleiding met proeverij bij de 3 Ringen.

Amersfoort was rond 1400 een flinke stad, dankzij de ligging langs een aantal handelsroutes. Het bier werd dan ook naar verre streken geëxporteerd. Bovendien groeiden grondstoffen als gerst en gruit (een voorloper van hop) in de omgeving. Ook had Amersfoort heel zuiver grondwater, wat het allerbeste bier opleverde. Dat kan je vandaag de dag ook nog proeven als onderdeel van één van de populairste routes op de step (vooral voor vrijgezellenfeesten!).

U stept (ong. 6 km) langs de belangrijkste brouwerijen, de enige kleine ambachtelijke brouwerij en 2 van de oudste café ’s van Nederland. Ideaal om te combineren met een bierproeverij!

Steproute 6: de Valleiroute

Het valleikanaal leent zich prima voor een kanotocht.

Het valleikanaal leent zich prima voor een kanotocht.

Steppend langs het slingerende Valleikanaal (de naam: Valleibeek zou meer op zijn plaats zijn), waant u zich ergens in Midden Frankrijk: een schilderachtige route langs het water, de Hollandse Waterlinie, 19e eeuwse sluisjes en prachtige picknickplekken. U stept over een pas aangelegd fietspad; goed te combineren met kanovaren! Lengte parcours is afhankelijk van het keerpunt, maximaal 15 km.

Na een uurtje steppen, komt u uit bij het gezellige theehuis Mon Chouette, gelegen aan het water. Aanbevolen voor alle zelfgemaakte gerechten. Na een rustmoment aanvaard u weer uitgerust de terugreis. Met de Soesterduinenroute, één van de sportiefste routes op de step!

Nieuw! Steproute 7: de terrassenroute

terrassen

Onderweg genieten!

Amersfoort kent wel honderd of meer sfeervolle terrassen. Zelfs buiten het seizoen en tot laat in de avond druk bezocht en gezellig. Maak een ludieke, unieke tocht langs de allerleukste terrasjes waar je kunt genieten van een drankje of meer. Zelfs bij iets minder goed weer wordt het een unieke belevenis; de meeste locaties zijn overdekt en zelfs verwarmd.

Naar keuze uit te breiden: De tocht duurt dan 3 uur, waarvan rond de 1,5 uur steppen en 1,5 uur gezellig een drankje doen. Prijs: € 25,- pp inclusief 3 consumpties (frisdrank, bier of wijn). Liever een uitgebreider arrangement? Kijk dan onder Dagje uit!

Terug